preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Akcija za školsku knjižnicu
Autor: Vesna Benković, 8. 12. 2020.

I ove godine su naši učenici, tijekom Mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige sudjelovali u obnavljanju knjižnog fonda svoje školske knjižnice. Sakupljeno je 1218 kn i kupljena je 21 knjiga. Radi se o lektirnim naslovima koja učenici često čitaju i nemamo ih dovoljno u našem knjižničnom fondu. (...)


No, prvenstveni cilj ove akcije nije bio obnavljanje fonda školske knjižnice već to da svaki razred ima priliku sudjelovati u nabavi novih knjiga. Time se učenicima daje prilika da zauzmu drugi stav prema knjigama. Ako im se kaže što su od sakupljenog kupili i ako na knjizi piše da je ta knjiga kupljena zahvaljujući tom razredu, učenici će tu knjigu smatrati svojom, te će ju ujedno i više cijeniti i bolje čuvati.

No, krenimo mi sa našim izvještajem o tome tko je koliko sakupio i što je pojedini razred kupio. Najviše je sakupio 2.c razred, 153 kn. Za to su kupljene dvije knjige "Poštarska bajka", a pomogli su i u kupovini knjige "Emil i detektivi". Na drugom mjestu je 5.b sa sakupljenih 138 kn. Stoga je 5.b kupio dvije knjige "Pustolovine Toma Sawyera", a i oni su pomogli u kupovini knjige "Emil i detektivi". Prvi razred se iskazao, zauzevši odlično treće mjesto sa sakupljenih 135 kn. Za to su kupili čak tri nove knjige "Kako sanjaju stvari" i jednu slikovnicu "Pijetao zvan Petlušina".  Na četvrtom mjestu, 4.c je sakupio 130 kn, te je, uz pomoć 2.c i 5.b kupio dva primjerka knjige "Emil i detektivi". 125 kn je sakupio 5.a, za što je kupio 3 primjerka "Pustolovine Huckelberia Finna", rabljenih, ali u odličnom stanju. 8.b je za svojih 121 kn kupio dvije knjige "Ulica predaka", a u tome mu je pomogao 7.c. Jednu knjigu "Dobri duh Zagreba"  i dio knjige "Ulica predaka" za 100 kn je kupio 7.c, a još jedan primjerak knjige "Emil i detektivi", za sakupljenih 95 kn kupili su učenici 4.razreda iz Područne škole Cirkvena. 6a je za 75 sakupljenih kn kupio jedan primjerak knjige  "Moj tata spava s anđelima", pri čemu im je malo pomogao i 5.a razred. Za 50 kn koje su sakupili učenici 3. razreda Područne škole Cirkvena kupljene su dvije rabljene knjige "Bijeli jelen", u vrlo dobrom stanju, Alfino izdanje sa prekrasnim ilustracijama Josipa Generalića. One su, inače, raritet jer se više ne izdaju. Čak je i 5.c, koji je sakupio samo 36 kn, uspio kupiti jedan primjerak knjige "Koko u Parizu", rabljeni, ali u odličnom stanju, a u tome im je svojim prilogom malo pripomogla i školska knjižničarka. Zahvaljujem svima koji su donirali za ovu akciju i radujem se budućim zajedničkim akcijama.

Vesna Benković, školska knjižničarka

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju