preskoči na sadržaj
Vijesti

Svečani prijem prvašića u školsku knjižnicu

Čim  učenici 1. r.  svladaju tiskana slova, u školskoj knjižnici održi se svečanost na kraju koje dobiju članske iskaznice. To se dogodilo i ove godine 23. studenoga.

 


Dok su prvašići  ulazili u knjižnicu, dočekala ih je glazba i  sakriveni bobmoni koje će trebati  pronaći. Papiriće u kojima su zamotani bomboni čuvati će jer će ih koristit  u igri. Na kraju će ih baciti u koš kako bi knjižnica ostala uredna.             

Kroz prezentaciju pokazali su da znaju razlikovati knjižnicu i knjižaru te djelatnike koji rade u tim ustanovama. Posebno su se zadržali na svojoj školskoj knjižnici u kojoj su nabrajali što se u njoj nalazi. Nakon toga dobili su ilustrirani nastavni listić na kome je prikazano kako se treba ponašati u knjižnici. Oni su imali zadatak odrediti koje je ponašanje pristojno, a koje nije. Na istom listiću trebali su nacrtati svoj stol gdje čitaju i pišu kod kuće, te napisati naslov prve slikovnice koju poznaju ili su je pročitali. Slijedilo je čitanje šaljive bajke Želimira Hercigonje "Car Debeljko". U njoj su upoznali debeloga cara koji je izgledao kao slovo o, zato je proglasom zabranio upotrebu toga slova.  To je izazvalo veliku zbrku među ljudima, a nije  pomoglo njegovu izgledu pa je vratio slovo o  u riječi gdje se treba nalaziti. Ne smije se proglasom zabranjivati slova jer će riječi s tim slovom, ako se promijeni, imati sasvim drugačije značenje.

Na kraju im je knjižničarka  svakom posebno uručila člansku iskaznicu. 

                                                Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 6. 12. 2017.
preskoči na navigaciju