preskoči na sadržaj
Vijesti

Večer matematike 2017.

U četvrtak, 7. prosinca 2017., od 12,00 do 14,00 sati, u našoj školi održana je „Večer matematike“. Iako je vrijeme održavanja bilo u suprotnosti s nazivom projekta, to nas nije spriječilo da se dobro zabavimo i okušamo u raznim zanimljivim matematičkim igrama. Projekt već niz godina organizira Hrvatsko matematičko društvo, a ove godine pridružio im se  Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj projekta je izgradnja pozitivnog stava učenika prema matematici i otkrivanje zabavne strane matematike. 


 

U zabavnim aktivnostima, matematičkim igrama i rješavanju matematičkih problema ukupno je sudjelovao 91 učenik. 60 učenika bilo je od petih do osmih razreda, 11 učenika četvrtog razreda Matične škole, petero učenika četvrtog razreda iz PŠ Cirkvena, dok su u PŠ Sveti Petar Čvrstec sudjelovali učenici od 1. – 4. razreda i njihovi roditelji.

U provedbi projekta sudjelovale su učiteljice matematike Lucija Šikić i Ljerka Čeredar i učitelj Marin Glamuzina, učiteljice razredne nastave: Mirela Tuk, Brigitta Novak, Nikolina Kušec, Anamarija Harmicar-Puljiz i Ivana Belošević, te pomoćnice u nastavi Alenka Harča i Mateja Prosenečki.

Nakon radnog dijela, ravnatelj Tomislav Hanžeković pozvao je učenike na sok i grickalice te im podijelio zahvalnice i poklone koje je donirala izdavačka kuća Školska knjiga.

Oduševljenja na licima učenika nije nedostajalo, stoga obećajemo matematičko druženje i dogodine. 

Matematičari OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan ŽabnoPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 8. 12. 2017.
preskoči na navigaciju