preskoči na sadržaj
Vijesti

Dostojanstvena polnoćka

Svečana polnoćka u Svetom Ivanu Žabnu okupila je mnoštvo ljudi. Crkva je bila dupkom puna. 


Ta noć je drugačija od ostalih, ona nadahnjuje. Nitko ne može biti ravnodušan. Svi su pobožno pratili službu Božju. Većina se uključivala u pjevanje naših prelijepih, tradicionalnih  božićnih pjesama. Da bi bilo sve skladno, pobrinuli su se članovi crkvenoga zbora, tamburaši KUD-a "Tomislav" i pjevači mjesnog KUD-a.

Svi su zainteresirano slušali homiliju župnika Vjekoslava, propovjednika koji govori iz glave i iz srca, ne treba mu papir. Svojom je propovijedi približio otajstvo Božje Riječi koja je tijelom postala. Božja Riječ je punina Božje Ljubavi koja se potpuno darovala čovjeku. Zato svaki pojedinac treba biti okrenut svojem bližnjemu radi kojega se Sin Božji utjelovio i rodio. To je Radosna vijest, vijest iznad svih vijesti.

Radost iz crkve prelila se i izvan crkve. Tamburaši su svirali, pjevalo se i degustiralo kuhano vino dugo nakon polnoćke. Sve je bilo dostojanstveno, svečano i radosno.  Prvi put sam bio na polnoćki u Svetom Ivanu Žabnu. Ona će, nadam se, dugo živjeti u meni. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 28. 12. 2017.
preskoči na navigaciju