preskoči na sadržaj
Vijesti

Nakon 34 godine

Generacija osmaša akavaca, koja je završila osnovnu školu 1984., okupila se u subotu, 24. veljače 2018., u Osnovnoj školi "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno nakon 34 godine, te tako preduhitrila okruglu obljetnicu koja pada sljedeće godine. Ukupno ih je završilo osmi razred 27, a okupilo se 20 iz te generacije. Tadašnji 8.a činili su učenici iz PŠ Sveti Petar Čvrstec i PŠ Trema.


U veselom raspoloženju u učionici glazbene kulture njihove učiteljice Đurđica Bubek i Ljubica Šatvar su ih prozvale. Svatko je nešto rekao o sebi. Svi imaju djecu, a neki i unučad. Jedna je gospođa s ponosom ponovila da ima dvoje unučadi. Nakon njihovih učiteljica u nižim razredima obratila im se razrednica iz viših razreda Bosiljka Škaro. Sve tri učiteljice zahvalile su im na pozivu i izrazile zadovoljstvo što ih se odazvao veliki broj usprkos hladnoći i snijegu.  U službeni dio uključio se i pisac ovih redaka koji je pokazao i predstavio novi školski list učenika Osnovne škole "Grigor Vitez" - jubilarnu  "Krijesnicu", koja je izišla povodom 50. obljetnice imena škole. Više ih je rado kupilo "Krijesnicu" za čitanje i uspomenu.

Druženje je nastavljeno uz ukusno jelo, piće i svirku u Lovačkom domu "Tulac" blizu Svetoga Petra Čvrsteca. Ples i pjesma trajali su do sitnih sati. Teško se bilo razići. Imali su još toga popričati s učiteljicama, kolegicama i kolegama.Više ih se nije srelo punih 34 godine. Nadaju se da će se ovakva druženja nastaviti, ali neće trebati čekati toliko godina.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 26. 2. 2018.
preskoči na navigaciju