preskoči na sadržaj
Vijesti

Ne shvaćajte nasilje olako

U srijedu, 27. veljače obilježavao se Dan ružičastih majica u sklopu Nacionalnog programa prevencije vršnjačkog nasilja. Dan svjesnosti o vršnjačkom nasilju prigodno se obilježio i u našoj školi.


Učenici i učitelji škole odjenuli su ružičaste majice, napravili plakate na tu temu, a u 14 h u središnjem holu naše škole policijska službenica Policijske uprave koprivničko – križevačke, gospođa Maja Gregurović , održala je predavanje za učenike od četvrtog do osmog razreda.

Učenici su upoznati s vrstama nasilja te kako reagirati ako postanu žrtve nasilja. Upozoreni su na važnost poštovanja pravila ponašanja tijekom svakodnevne komunikacije, ali i tijekom korištenja društvenih mreža.

Gđa Gregurović u svom se predavanju najviše osvrnula upravo na elektroničko nasilje napomenuvši kako se ono  shvaća prilično olako.  Navodeći neke primjere iz policijske prakse učenici su saznali koliko takav oblik nasilja može biti opasan, te kakve nezamislive posljedice može imati.

Cilj ovog predavanja bio je upozoriti i upoznati učenike s važnošću zaštite osobnih podataka na internetu i društvenim mrežama.

Predavanje je završila porukom:

- Nemojte vi biti zli, ne vrijeđajte druge, ne zlostavljajte ih, a znate li da netko trpi zlostavljanje u bilo kojem obliku, nemojte šutjeti, pomozite mu ili nazovite policiju!

Da je predavanje bilo zanimljivo, cilj ostvaren,a  poruka prihvaćena dokaz je buran pljesak učenika kojim su se na kraju zahvalili gospođi Maji.

                                                                Napisale članice Novinarske grupe:  Leona Dabić 5.b i Nina Đurinić 5.bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 3. 3. 2018.
preskoči na navigaciju