preskoči na sadržaj
Vijesti

Projektni dan "Škole za Afriku"

Treću godinu za redom, u našoj se školi, na prvi dan proljeća, 21.3. 2018., održao projektni dan "Škole za Afriku". Ovom prigodom su nas svojom nazočnošću i krasnim programom razveselili, kako gosti iz Afrike, tako i oni iz Hrvatske.


U uvodnoj  prezentaciji profesorica logoped Gordana Kopčić Markić  prisutnim je učenicima i učiteljima ispričala o svom boravku i volonterskom radu u misijskom centru Kiwuum u Ruandi.  Nakon toga su se svima prisutnima pojedinačno predstavili članovi DAH-a (Društva Afrikanaca Hrvatske): Prince Wale Onyiki, Abi Saydi, Commi Balde, Sadon Daigne i Lidija Moguljak Orsag.

Sadon Digue, inače kuhar po zanimanju, pomoću prezentacije je prisutnima približio svoju domovinu, Senegal. Za to je vrijeme u školskoj kuhinji Prince, uz pomoć naših kuharica, pripremao afrički specijalitet Puf-Puf. Oni koji su ga kasnije kušali složili su se da mu je okus sličan našim fritulama. Nakon degustacije "afričkih fritula", učenici su, zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama sudjelovali u kreativnim radionicama, koje su vodili članovi DAH-a.

Radionicu jezika vodio je Prince Wale Onyiki, a radionicu izrade maski i nakita Lidija Moguljak Orsag. Plesati na afrički način podučavao je profesionalni učitelj plesa, Abi Saydi, a sviranje bubnjevima Commi Balde. Sadon Daigne vodio je sportsku radionicu.

Na kraju su svi zajedno, i gosti i domaćini, pokazali jedni drugima što su od pjesme, plesa i svirke naučili. Također su izložili i svoje uratke maski i nakita. Većina sudionika projektnog dana bila je vidno zadovoljna i voljna da se ovakav dan ponovi i sljedeće godine.

Vesna Benković, školska knjižničarkaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vesna Benković   datum: 22. 3. 2018.
preskoči na navigaciju