preskoči na sadržaj
Vijesti

Izložba o Majci i majkama

Izložba likovnoga i literarnog stvaralaštva sa 7. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, nakon održane svečanosti u Križevcima, 21. travnja, stigla je u Osnovnu školu "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno.


Likovni dio izložbe "Ruža svijeta" postavljena je u školskoj knjižnici, a literarni u holu škole. Izložbu su razgledali, od 9. do 11. svibnja, učenici i učitelji uz vodstvo Vesne Benković, školske knjižničarke. Učenici su kroz razgovor izrazili svoje dojmove o pojedinim likovnim radovima.  Prevladalo je mišljenje da je likovni rad, na kome je olovkom prikazana Majka Terezija iz Kalkute,  zaslužio najbolji plasman, a stručno povjerenstvo proglasilo ga je drugim. Nakon likovnih upoznali su i literarne radove u okviru poezije, proze i igrokaza. Likovno i literarno stvaralaštvo govori o Majci i majkama. Na kraju predstavljen je zbornik "Čuvarica srca moga" u kome je uvršteno 65 književnih i 31 likovni rad.

Viđeno likovno i literarno stvaralaštvo može biti poticaj učenicima ove škole da  samostalno ili pod vodstvom mentora sudjeluju na sljedećem Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić".

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 16. 5. 2018.
preskoči na navigaciju