preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan škole

U petak, 18. svibnja 2018. proslavljen je Dan škole.

Proslava je započela sportskim igrama u prijepodnevnim satima. 


. Najprije je održan turnir za razrednu nastavu u graničaru. Nakon toga su snage okušale reprezentacija učenica protiv reprezentacije nastavnika. Sudac je bio naš umirovljeni kolega Jerko Barišić. Sportski dio natjecanja završio je uzbudljivim štafetnim natjecanjem "Ray Charles"u kojem su sudjelovali djelatnici škole. Sudac je bio učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Predrag Uremović.

U poslijepodnevnim satima smo 50. jubilarni Dan škole obilježili prekrasnom priredbom.

Nakon Hrvatske himne u izvedbi školskog zbora koji vodi učiteljica Višnjica Radić,  plesnim nastupom "Vježbajmo" predstavila nam se plesna skupina predškole Područne škole Čvrstec. Učiteljica Katarina Rožman bila je zaslužna i za plesni nastup predškolske skupine iz Žabna sa "Proljetnim miksom".

 Školski zbor nas je razniježio sa dvije prekrasne izvedbe pjesama "My heart will go on" i "I Have a dream".  Recitatorska grupa škole, pod vodstvom učiteljica Gordane Koščak i Ivančice Sudinec, nasmijala nas je recitacijom "Sve što niste znali o šlagu", a plesna skupina 4. razreda PŠ Cirkvena, uvježbana od učiteljice Mirjane Mrnjavčić,  razbudila nas je plesom na pjesmu  "Adicted to you". Učenici trećeg razreda matične škole, uvježbani od učiteljice Tatjane Kopjar, izrecitirali su pjesmu "Kraj školske godine", a članovi dramske skupine razredne nastave, koju vodi učiteljica Nevenka Bajsić izveli su ples i recital "Balet na livadi".

Program priredbe nastavljen je nastupom tamburaškog orkestra škole koji su, vođeni  učiteljicom Višnjicom Radić, izveli skladbu "Marice, dušo". Članovi dramske skupine predmetne nastave Daro Obajgor i Mihael Jambrović, uvježbani od učitelja Tomislava Hrebaka izveli su 3. prizor  5. čina iz djela "Škrtac" s kojim su nastupili i na ovogodišnjeg LiDaNu.

Nakon što se obratio svim nazočnima prigodnim govorom i pozdravima, ravnatelj škole Tomislav Hanžeković, u duetu sa učenicom 2. razreda Kjarom Švec izveo je pjesmu "Život nije siv".  Zatim je došlo vrijeme i za podjelu priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima za sudjelovanje i osvajanje odličnih plasmana na školskim natjecanjima održanim tijekom ove školske godine. Najviše izlazaka na pozornicu da bi preuzela čestitke, pohvalnice i nagrade imala je učenica 8.a razreda Lucija Burić.

Uistinu smo uživali u ovogodišnjoj priredbi za čiju konferansu su zaslužni učitelji Tomislav Hrebak i Jelena Valentak.

Vesna Benković, školska knjižničarka

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vesna Benković   datum: 23. 5. 2018.
preskoči na navigaciju