preskoči na sadržaj
Vijesti

Od tišine do glazbe

U bivšoj kinodvorani u Svetom Ivanu Žabnu, 6. lipnja ove godine, učenici 5. - 8. r. prisustvovali su neobičnoj predstavi "Od tišine do glazbe".


Glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić na zanimljiv i zabavan način proveli su mlade gledatelje glazbom od neandertalca  do robota. Sve je osmišljeno i potkrijepljeno anegdotama i šalama. Na trenutke se uključivala i publika. U predstavi dolazi do izražaja glazbena raznovrsnost tematska i žanrovska te uloga pijanista, pjevača, skladatelja, dirigenta, muzikologa i glazbenog kritičara.  Predstava je osim povijesti i razvoja glazbe pokazala glazbene vrijednosti i plagijate. Sve je bilo prepoznatljivo od udarca kamene sjekire do Rolling Stonesa, od klasične glazbe do moderne, od jazz-a do popa i od narodne do šansone.

Korisno je pogledati predstavu jer je ona sinteza svekolike glazbe. Učenici i ostali imali su priliku učiti, ponoviti ili proširiti  svoje znanje. Pokazalo se i ovaj put da je glazba jedini dio raja koji je Bog ostavio na zemlji, kako je rekao Beethoven.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 6. 6. 2018.
preskoči na navigaciju