preskoči na sadržaj
Vijesti

Radionica o građanskom aktivizmu

Zašto je potrebno biti aktivan u zajednici te koji zakoni i institucije su nadležni za zaštitu dječjih prava?  O ovim su temama 19. rujna 2018. učili učenici sedmih i osmih razreda  na radionicama Aktivno građanstvo i Zaštita dječjih prava. 


Radionice je vodila Stojanka Lesički, koordinatorica Erasmus+ projekta Osnovne škole Sveti Petar Orehovec. Radionica se sastojala od predavanja i prezentacije o građanskom aktivizmu. Kolegica Stojanka Lesički je učenicima prikazala animirani film "Ništ' me ne zanima" te  dokumentarni film o SOR-u koji je snimio učenik Osnovne škole Sveti Petar Orehovec. Učenici su u skupinama rješavali upitnik  vezan uz ovu temu. 

Orehovečka  škola u sklopu svog Erasmus+ projekta "Mali korak za film, veliki za europsko građanstvo" priprema filmove i radionice s temama iz građanskog odgoja. Radionice i filmovi dostupni su  na repozitoriju projekta na https://erasmusrepository.wordpress.com/  svim učiteljima zainteresiranim za održavanje radionica GO.  Zasad su na repozitoriju 4 radionice koje su pripremili učitelji orehovečke škole, a do kraja školske godine na repozitoriju će biti dostupne i radionice njihovih partnera iz Italije, Poljske i Španjolske,  ukupno 16 radionica.

Više o Erasmus+ projektu OŠ Sveti Petar Orehovec dostupno je na blogu projekta na poveznici https://smallstepforafilm.wordpress.com/

Stojanka Lesički i

Vesna Benković, školska knjižničarčaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vesna Benković   datum: 20. 9. 2018.
preskoči na navigaciju