preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2012.

Ukupno: 110893
Ovaj mjesec: 990
Ovaj tjedan: 85
Danas: 1
Poveznice

 

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Projekt o prehrani

 

 

Pametan obrok za pametnu djecu

Dokumenti za prikaz
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Vesna Benković, 21. 10. 2020.

U drugom tjednu listopada učenici naše škole su u maštovitim radionicama obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. (...)


U petak 16. listopada učenici prvog razreda PŠ Sv. Petar Čvrstec veselo su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. S puno ljubavi i truda pripremili su kokos kiflice i na kraju se njima osladili. Radionice je vodila učiteljica Nikolina Kušec.

Učenici 2. razreda PŠ Trema obilježili su Dan kruha čitajuci književni tekst "Domaći kruh na starinski način", Marcele Sambol.
Potom su od plastelina i glinamola izradjivali pekarske proizvode.
Učenici su s radošću izradjivali svoja peciva te pričali divne priče o pečenju kolača s mamama i bakama.
Učenici 2.c matične škole u Sv. Ivanu Žabnu takodjer su mjesili proizvode od brašna, vode i soli i pri tome se dobro zabavili. Radionice su vodile učiteljice Ivana Carević-Krtolica i Tatjana Kopjar.
U trećem razredu PŠ Čvrstec obilježen je 16.10.2020. Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kroz Sat razrednika i izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo. Bio je to dan prepun aktivnosti i zadataka, ali posve drugačijih nego što je u školskom danu uobičajeno: učenici su radili na izradi jesenskog panoa, mjerili brašno, saznali da oštro brašno i nije tako oštro, vezali pregače, borili se sa zapetljanim vezicama istih, slagali kuhinjske krpe, prikupljenim jesenskim plodovima unijeli smo mirise i boje jeseni u razred, učili smo guliti jabuke i čistiti orahe, dekorirali stolove i kao vrhunac dana- ispekli vlastitu mirisnu i ukusnu pogaču. Otkrili divotu zalogajčića: kriška jabuke i komadić oraha na još toploj pogači. Mljac!
Rezultiralo i neočekivanim : učenici su i sami kod kuće pekli pogače prema receptu koji smo zapisali. I ne, to nije bio zadan zadatak! Bake su odobrile, tatama fino, mame nosile užinu na posao koju su pripravile kćerine ruke. Tko je ponosniji: đaci, ukućani ili učiteljica? Nevažno. Bilo nam je lijepo. Uživali smo. Radionicu je vodila učiteljica Anamarija Harmicar-Puljiz.
 
 
 




[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Vesna Benković, 21. 10. 2020.

U drugom tjednu listopada učenici naše škole su u maštovitim radionicama obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. (...)


U petak 16. listopada učenici prvog razreda PŠ Sv. Petar Čvrstec veselo su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. S puno ljubavi i truda pripremili su kokos kiflice i na kraju se njima osladili. Radionice je vodila učiteljica Nikolina Kušec.

Učenici 2. razreda PŠ Trema obilježili su Dan kruha čitajuci književni tekst "Domaći kruh na starinski način", Marcele Sambol.
Potom su od plastelina i glinamola izradjivali pekarske proizvode.
Učenici su s radošću izradjivali svoja peciva te pričali divne priče o pečenju kolača s mamama i bakama.
Učenici 2.c matične škole u Sv. Ivanu Žabnu takodjer su mjesili proizvode od brašna, vode i soli i pri tome se dobro zabavili. Radionice su vodile učiteljice Ivana Carević-Krtolica i Tatjana Kopjar.
U trećem razredu PŠ Čvrstec obilježen je 16.10.2020. Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kroz Sat razrednika i izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo. Bio je to dan prepun aktivnosti i zadataka, ali posve drugačijih nego što je u školskom danu uobičajeno: učenici su radili na izradi jesenskog panoa, mjerili brašno, saznali da oštro brašno i nije tako oštro, vezali pregače, borili se sa zapetljanim vezicama istih, slagali kuhinjske krpe, prikupljenim jesenskim plodovima unijeli smo mirise i boje jeseni u razred, učili smo guliti jabuke i čistiti orahe, dekorirali stolove i kao vrhunac dana- ispekli vlastitu mirisnu i ukusnu pogaču. Otkrili divotu zalogajčića: kriška jabuke i komadić oraha na još toploj pogači. Mljac!
Rezultiralo i neočekivanim : učenici su i sami kod kuće pekli pogače prema receptu koji smo zapisali. I ne, to nije bio zadan zadatak! Bake su odobrile, tatama fino, mame nosile užinu na posao koju su pripravile kćerine ruke. Tko je ponosniji: đaci, ukućani ili učiteljica? Nevažno. Bilo nam je lijepo. Uživali smo. Radionicu je vodila učiteljica Anamarija Harmicar-Puljiz.
 
 
 




[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju