preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 9. 2012.

Ukupno: 78324
Ovaj mjesec: 408
Ovaj tjedan: 64
Danas: 12
Korisni linkovi
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Dokumenti za prikaz
Vijesti

Strelicom u strelicu

Osnovna škola "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno ponosi se svojim sportašima u prošlosti i sadašnjosti.Osamdesetih godina prošloga stoljeća posebno su bili uspješni šahisti. Rano preminuli Goran Majić, bio je jedan od najtalentiranijih šahista u bivšoj državi. Na republičkim natjecanjima u, to vrijeme, sudjelovale su djevojčice i dječaci u gađanju zračnom puškom. Šahisti su i danas nadahnuće i poticaj sadašnjoj generaciji uspješnih šahista. Šahistice ove škole, prije nekoliko dana, postale su   prvakinje  Županije te su se plasirale na viši rang. Bilo je uspješnih nogometaša i atletičara u prošlosti mjesne škole.

Ljudi ovoga kraja sjećaju se s ponosom braće Miloš, bacača koplja. Josip, stariji brat do 2. svjetskog rata bio je dva puta državni prvak, mlađi brat Ivo osvojio je prvenstvo Hrvatske 1946. g. 


Ovih zadnjih godina članovi Streličarskog kluba OŠ "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno osvojiše toliko medalja i to onih najsjajnijih s čime se može malo koja škola, općina ili kraj ponositi. Brojni su rekordi pojedinačni i skupni, brojna su priznanja. Na međunarodnim natjecanjima do sada su osvojili  107 zlatnih, 73 srebrna i 23 brončana odličja. Vlasnici su nekoliko pehara i priznanja. Kao pojedinci u raznim disciplinama,stilovima i kategorijama drže 22 državna rekorda i 6 državnih rekorda kao tim. Uz to osvojili su 12 prvenstava države, a na istima su još osvojili i 8 drugih te 4 treća mjesta. Mogu se pohvaliti da je streličar olimpijskog luka Karlo Bartol Vidović, 8. r., kao kadet, 2017. godine u Zadru osvojio naslov  državnog prvaka i zaslužio poziv u mladu nacionalnu vrstu, gdje je, kao najmlađi sudionik Europskog kupa,  nastupio za reprezentaciju .Njegove dobre rezultate zapazio je i Hrvatski olimpijski odbor dodijelivši mu početnu, odnosno 6. kategoriju(nadareni sportaš),te je tako i službeno dobio status sportaša. Toliko uspjeha, a tek su na okupu nepune 3 godine. Registrirani su kao udruga 9. ožujka 2015. Nadarenost i volja malih streličara, entuzijazam i predan rad Vladimira Bartola, njihovog trenera, seniorskog reprezentativca i veteranskog europskog prvaka te svjetskog doprvaka, ogromna pomoć   roditelja malih streličara i mještana te Općine Sveti Ivan Žabno rezultirali su ovim uspjesima. Broj članova  se povećava ne samo učenika već i odraslih. Priključuju se pojedinci i iz drugih dijelova Županije. Starosna dob članstva je od 6 do 66 godina. Streličari su svojim radom i uspjesima već sada unaprijedili streličarski sport. Zajedništvo, međusobno poštovanje i suradnja krasi ovaj klub koji je sudjelovao na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima. Svojim su primjernim nastupima i rezultatima prepoznati u našoj Domovini i šire. Prioritetni plan kluba je proširenje članstva, što se već događa, te ulazak bar jednoga člana u državnu reprezentaciju.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jerko Barišić   datum: 12. 2. 2018.
preskoči na navigaciju